Murerfirmaet Romvig kommer til Sjælland!

Murerfirmaet Romvig – din murer på Sjælland

Murerfirmaet Romvig
Murerfirmaet Romvig

Efter mange år med tilfredse kunder i det Sønderjyske samt på Fyn, er Murerfirmaet Romvig endelig klar til at indtage Sjælland. Murerfirmaet Romvig er kendt og respekteret for sine høje standard, håndværksmæssige ekspertise og faglige stolthed inden for murerfaget.

Når du vælger Murerfirmaet Romvig som din murer på Sjælland, følger der murerarbejde i højeste kvalitet og en kundevendt attitude med opgaven. Alt fra ombygning af badeværelser, reparation af skorsten og anlæggelse af nye trapper hos private kunder til større erhvervs entrepriser samt vurdering og udbedring af forsikringsskader udføres med sikker og kyndig hånd.

Med Murerfirmaet Romvig er du sikret fagligt rutinerede og særdeles erfarne fagfolk, som kan yde kvalificeret rådgivning og vejledning omkring dit byggeprojekt. I det følgende kan du læse lidt om, hvad vi kan tilbyde.

Reparation af skorsten – eller ny skorsten – på Sjælland

Reparation af skorsten ved Murerfirmaet Romvig
Murerfirmaet Romvig kan give dig tilbud på reparation af skorsten

Er dit hus af ældre dato, og har dit murværk set bedre dage, er dette en ret god indikator for, at du også bør kigge på din skorsten. Når murværket i stueplan ser ud til at kunne trænge til en ordentlig tur, er det næsten 100% sikkert, at skorstenen har det endnu værre. Den sidder, trods alt, noget mere udsat end husets ydermure, og lider under daglig udsættelse for vejrlig, sol og frost. Det er ikke altid, det er tilrådeligt at rive skorstenen ned. For det første kunne det tænkes, at du ville kunne få glæde af den igen, hvis du besluttede at anlægge pejs eller brændeovn. For det andet er mange huse omfattet af en fredningslov, som påbyder ejeren at bevare eksisterende særkender på huset – herunder skorstene.

Dertil kommer, at det er ret vigtigt at vedligeholde husets skorsten, da den udgør en fare for nedstyrtning, hvis ikke murværket styrkes, og eventulle fejl udbedres. Det er dog ikke en opgave, du selv bør påtage dig, da du for det første udsætter dig selv for nedstyrtningsfare, for det andet risikerer at gøre mere skade end gavn på den følsomme anordning, som udgør en gammeldags skorsten. Murerfirmaet Romvig kan hjælpe dig med reparation af skorsten, for eksempel ved at udskifte fuger eller defekte mursten. Hvis skorstenen er så ødelagt, at den ikke kan reddes, kan Murerfirmaet Romvig hjælpe med at etablere en helt ny skorsten.

Når din skorsten udviser så mange tegn på forfald, at du er bedre tjent med en ny skorsten, kan Murermester Romvig hjælpe dig på flere måder. For det første sørger vi for nedrivning og bortskaffelse af den gamle skorsten på forsvarlig vis. Det er ikke uden risici at fjerne en skorsten – hvis skorstenen ikke nedtages korrekt, kan den forvolde store skader på såvel tag og andet materiel som på mennesker og dyr. For det andet kan vi rådgive dig om, hvilken type skorsten, du bør vælge til dit hus. Du kan vælge imellem en opmuret skorsten i mursten, en såkaldt modulskorsten, eller en stålskorsten. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvilken type skorsten, der passer bedst til dit hus – og vi aftaler syn af skorsten i samråd med en skorstensfejer. Murerfirmaet Romvig har mange års erfaringen inden for etablering af ny skorsten på alle typer huse – du kan således trygt overlade opgaven med opførelse af ny skorsten til os!

Du kan ringe til os på 50 50 63 74 eller skrive til Mike@murerfirmaetromvig.dk og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig og din skorsten.

Nye fuger i dit hus

Nye fuger i huset ved Murerfirmaet Romvig
Få et tilbyd på nye fuger i dit hus hos Murerfirmaet Romvig

Hos Murerfirmaet Romvig ser vi frem til at hjælpe dig med alle former for mureropgaver på Sjælland – også de, der indebærer udskiftninger af fuger i husets ydermure. Et hus er ikke stærkere end sine fuger, som – så at sige – er det svageste led i en stærk ydermur. Når først fugerne er begyndt at smuldre – for eksempel som følge af angreb fra murbier, fugtskader, eller blot som konsekvens af årelangt slid fra vind og vejr – er det på høje tid at få udskiftet fugerne, så skaderne ikke breder sig til resten af murværket. I værste fald kan de smuldrende fuger danne grobund for skimmelsvamp, som er yderst sundhedsskadeligt, og et rigtigt bæst at komme af med igen.

Når du vælger at få nye fuger i huset, vil dit hus tilmed fremstå smukkere end før, da de nye fuger typisk er mere ensartede og lyse i nuancen. Er dit hus for eksempel opført i røde mursten, vil de nye fuger danne en smuk og stærk kontrast til de mørke sten – dit hus vil se nyere og friskere ud end nogen sinde før.

Få mere at vide om nye fuger i dit hus på Sjælland – ring på 50 50 63 74 eller skriv til Mike@murerfirmaetromvig.dk

Udbedring af fugtskader i murværket

Hvis skaden er sket, og der er opstået fugtskader i dit murværk, kan Murerfirmaet Romvig tilbyde såvel udbedring af fugtskaden som sikring imod fremtidige fugtskader. Det er meget vigtigt at du – så snart du opdager, at der er opstået en fugtskade i din bolig – får iværksat udbedring af skaden samt vurdering af skadens omfang. Fugtskader har det desværre med at brede sig, også der, hvor man ikke kan se dem. Derfor er det alfa og omega, at du får en professionel ud med en fugtmåler, som kan lokalisere fugt i eksempelvis hulmure og andre steder, hvor det ikke kan ses med det blotte øje. Fugt kan nemlig være grobund for skimmelsvamp, hvilket for det første er vanskeligt at udrydde, for det andet er nedbrydende for såvel murværk som træværk, og for det tredje har vist sig at være uhyre sundhedsskadeligt.

Murerfirmaet Romvig udfører effektiv udbedring af fugtskader, samtidig med, at dit murværk, fundament og sokkel sikres imod nye fugtangreb. Ring på telefon 50 50 63 74 eller skriv på mail Mike@murerfirmaetromvig.dk, hvis du ønsker et uforpligtende tilbud på udbedrning af fugtskader.

Sætningsrevner og fugtskader i sokkel og fundament

Fugtskader udbedres af Murerfirmaet Romvig
Udbedring af fugtskader ved Murerfirmaet Romvig

De fleste huse af nyere dato er som standard forsynet med et støbt beton fundament, som er tilpasset de bærende vægge, og som stikker mellem 90 og 120 cm ned i jorden. Fundamentet er på én gang husets stærkeste og mest sårbare del. Tager fundamentet skade, er resten af huset ikke så meget værd.

Derfor skal du være opmærksom på, om der opstår revner i soklen, som er den synlige del af dit fundament – eller om der lugter muggent og jordslået, når du går ned i kælderen. Det første kan være tegn på, at der er opstået sætningsskader i fundamentet, hvilket kan være forårsaget af, at huset synker i den ene side. Dette kan skyldes, at kvaliteten af jordbunden ændrer karakter – for eksempel hvis den udtørres som følge af et forkert placeret omfangsdræn, eller et stort træ, som i den varme sommerperiode suger al væske ud af jorden.

Skulle du være så uheldig at være ramt af enten sætningsrevner eller fugt i fundamentet på dit hus, kan Murerfirmaet Romvig være dig behjælpelig med vurdering og udbedring af skaderne. Du kan altid ringe på 50 50 63 74 eller skrive til Mike@murerfirmaetromvig.dk hvis du vil vide mere om fugtskader og om hvad vi kan gøre for dig.

Nye trapper – eller reparation af trapper

Muret trappe udført af Murerfirmaet Romvig
Få nye trapper hos Murerfirmaet Romvig

Hvis dit hus er placeret i nivelleret terræn, eller du for eksempel har en udvendig terrasse, kan du få brug for trapper på ydersiden af huset. En sådan trappe er, i sagens natur, udsat for lidt af hvert – danske vejrlig, frost, regn, bagende sol og andre faktorer, som kan slide selv det mest robuste beton.

Dine udvendige trapper kan således hurtigt blive slidt ned, hvilket kan medføre, at de bliver grimme at se på – og farlige at betræde. Affældige murstensskaller, smuldrende fuger eller beton, som har fået det yderste, beskyttende lag slidt af og derfor er porøst og skrøbeligt, kan hurtigt komme til at udgøre basis for en farlig situation.

Er du i besiddelse af en slidt trappe, kan det også gå ud over dit fundament, da trappen kan have sat sig i en grad, der tillader regnvand at trænge ind i kælderen. Derfor er det under alle omstændigheder en god ting at få en professionel murer til at kigge på sin trappe i ny og næ.

Murerfirmaet Romvig har mange års erfaring med renovering af trapper samt opførelse af nye trapper. Uanset om du ønsker dig en støbt trappe i beton, eller om du foretrækker den murede variant, sørger vi for, at alt er tip top i orden forud for selve arbejdet med at etablere trappen. Blandt andet skal underbunden og det såkaldte afretningslag og stabilgrus være sikret, og der skal være opført et solidt trappefundament, således at trappen bliver mere modstandsdygtig overfor vind, vejr – og i særdeleshed regn.

Få mere at vide om reparation af trapper eller opførelse af nye trapper – kontakt os på 50 50 63 74 eller Mike@murerfirmaetromvig.dk og fortæl os om dine behov.

Tilbygning og garage eller carport

Opmuret garage ved Murerfirmaet Romvig
Få en flot, opmuret garage – kontakt Murerfirmaet Romvig

En gang imellem kan det være rart med lidt mere plads at gi’ af – uanset om det er til de forvoksede teenager børn, eller om det er til den nye bil. Mange mennesker vælger at få opført en tilbygning i form af ekstra værelser eller en carport til deres hus. Og dette skal helst gøres med omtanke og ifølge en nøje planlægning – helst i samråd med professionelle. Ellers risikerer du at ende med en tilbygning eller en garage, som ikke lever op til de krav, der stilles på området.

Det er desuden vigtigt, at du er klar over, hvad statutterne i dit område siger omkring tilbygning, både hvad angår størrelse og hvad angår afstand til for eksempel nabo skel. Og det er samtidig ærgerligt at stå med en tilbygning, der ikke kan bruges til beboelse, fordi diverse praktikaliteter ikke er i orden.

Samtidig er du nok interesseret i, at din nye tilbygning rent stilmæssigt passer til resten af din bolig. Her kan du sagtens få stor glæde af en eksperts kyndige rådgivning ud i farver på mursten og fuger, således at du ender med en carport, garage eller tilbygning, som tager sig pænt ud sammen med dit oprindelige hus. Derfor bør du kontakte et professionelt murerfirma, når du går i tanker om at påbegynde et større byggeprojekt i dit hjem.

Murerfirmaet Romvig har mange års erfaring i at hjælpe kunder i det sønderjyske og det fynske med tilbygninger og carporte – og nu er turen så kommet til at hjælpe nye kunder på Sjælland. Med Murermester Romvig er du sikker på at få professionel hjælp til udførelsen af dit byggeprojekt. Du er med i planlægningen hele vejen igennem, og vi sikrer os, at du er 100% ombord med alt, hvad vi har tænkt os at foretage os. Vi tager gerne imod dine ønsker og idéer, og rådgiver samtidig om, hvad der er muligt, hvad der kan betale sig, og hvad der kunne være rigtig fedt. På den måde får du gavn af vores faglige erfaring og professionelle tilgang til emnet – og ender efter al sandsynlighed med et resultat, du kan være glad for i mange år fremover.

Ring til os på 50 50 63 74 eller send en mail til Mike@murerfirmaetromvig.dk, hvis du vil høre mere om, hvordan Murerfirmaet Romvig kan hjælpe dig med dit byggeprojekt.

Facadepuds og vandskuring

Vandskuring af facade ved Murerfirmaet Romvig
Et smukt resultat med vandskuring af hus

Drømmer du om en jævn og ensartet facade på dit hus i stedet for de slidte mursten, er det oplagt at undersøge mulighederne for en vandskuring af hus eller en mere bastant facaderenovering med armeringspuds. Hvad du vælger, er helt op til dig, ud fra dine ønsker til udseende af dit murværk. Vælger du facadepuds med Alfix DuraPuds, som vi tilbyder hos Murerfirmaet Romvig, er du garanteret et 100% glat og ensartet resultat. Armeringspuds udføres med et såkaldt armeringsnet, og er særligt velegnet til facader, hvor der optræder revner i murværk eller sokkel. Med armeringspuds er dine ydermure effektivt forseglet mod indtrængende regnvand, som kan danne grobund for fugt i fundament, sokkel eller murværk.

Er du ikke til det helt bastante look – og er dit murværk generelt sundt og i god stand – kan du i stedet for oppudsning med armeringspuds vælge en let vandskuring af facaden. Vandskuring egner sig især til huse, hvis facader er blevet grimme og nussede at se på, for eksempel som følge af partikel forurening eller blot almindeligt slid fra vejr og vind. Med en vandskuring kan murstenene stadig anes gennem pudset – men det samlede indtryk er mere ensartet (og en del kønnere) end et træls, slidt og snavset murværk. Vandskuring yder ikke helt samme beskyttelse som en armeringspudsning, men fuger og mursten er stadig mere beskyttet med vandskuring end uden. Og med en vandskuring kan du selv bestemme farven på dit hus. Efter en måned kan du nemlig male eller kalke direkte på den vandskurende facade. Og hvis du er helt sikker på, hvilken farve dit hus skal have, kan du vælge indfarvet mørtel til selve vandskuringen.

Det anbefales, at du allierer dig med en professionel murer, uanset om dit hus skal vandskures eller pudses op med armeringspuds. Murerfirmaet Romvig har mange års erfaring med begge dele – og vi hjælper naturligvis gerne med facadepuds eller vandskuring på Sjælland.

Kontakt Murerfirmaet Romvig på 50 50 63 74 eller send Mike@murerfirmaetromvig.dk en mail, hvis du vil høre mere om dine muligheder for facadepuds eller vandskuring af hus.

Udskiftning eller reparation af tag på Sjælland

Reparation af tag ved Murerfirmaet Romvig
Reparation af tag ved Murerfirmaet Romvig

Murerfirmaet Romvig beskæftiger sig ikke udelukkende med murværk og facader. Vi har også stor ekspertise inden for reparation af tag samt lægning af nyt tag, og mange års erfaring med de ekstra opgaver, der måtte følge med – for eksempel facadearbejde. Når taget er slidt, betyder det som regel også, at mursten og fuger kan trænge til et eftersyn. Derfor vil Murerfirmaet Romvig altid foretage et grundigt eftersyn af husets generelle sundheds tilastand, når vi kaldes ud til en opgave, som handler om reparation af tag eller udskiftning af tag.

Vi kan foretage tætning af tag, hvor der ikke forefindes et undertag, ved hjælp af såkaldt understrygning og overstrygning. Disse består i henholdsvis en tætning af de mellemsum, som forekommer mellem tagstenene, således at vind, regn og sne ikke bare kan blæse uhindret ind, og en udvendig behandling af tagstenene udvendigt, så vinden får sværere ved at få fat i dem. På den måde kan man forhindre yderligere skader på taget.

Ønsker du et funklende nyt tag – for eksempel et flot, glaseret tegl tag som erstatning for et gammel og slidt eternit tag – kan murerfirmaet romvig også sagtens være behjælpelig. Der kan være store fordele ved at udskifte sit gamle tag, og de er ikke alle sammen udelukkende kosmetiske. Et nyt tag kan for eksempel repræsentere en væsentlig energi besparelse, hvis det er bedre isoleret end det gamle. Og samtidig vil et nyt tag beskytte huset bedre mod indtrængende fugt fra regn eller sne. Murerfirmaet Romvig rådgiver gerne med hensyn til hvorvidt dit nye tag skal består af tegl, stål eller fibercement, om der skal være undertag eller ej – eller om du måske ønsker at få monteret solceller i dit nye tag.

Du er velkommen til at ringe på 50 50 63 74 eller skrive på Mike@murerfirmaetromvig.dk for at høre mere om nyt tag eller reparation af tag på Sjælland – og eventuelt få et uforpligtende tilbud.

Menu