Renovering af facade med armeringspudsning på hus i Grensted

En facaderenovering er ikke udelukkende forbeholdt mere end hundrede år gamle huse. Selv huse, som ikke har mere end måske et halvt århundrede på bagen, kan sagtens komme til at fremstå slidte.

Mange moderne huse, som blev opført i sidste halvdel af det forrige århundrede, er for eksempel bygget i kalksandsten – en type mursten som i sin tid var vældig moderne. Kalksandsten er hvide, og kan sammen med en lys fuge et almindeligt parcelhus til at fremstå endog særdeles eksklusivt.

Desværre er kalksandsten også temmelig porøse i sammenligning med traditionelle gule eller røde mursten. Det betyder at denne type sten er mere sarte, og derfor hurtigere får skader eller kommer til at se grimme ud. Mange huse i kalksandsten fra tresserne og halvfjerdserne har derfor været igennem en facaderenovering, som både beskytter ydervæggene og giver husets facade et flot og ensartet look.

En anden grund til at overveje en facaderenovering er hvis huset ligger i et område hvor det er meget udsat for vejr og vind. Dette er tilfældet med huset på billederne nedenfor.

Murværket på et ellers forholdsvis nyopført hus i moderne stil kan sagtens have gavn af en omfattende facaderenovering, som – hvis udført rettidigt – kan sikre et både smukt og holdbart resultat.

Facaderenovering er mange ting

Når facaden på et hus skal sættes flot i stand, er der flere måder hvorpå du kan gribe processen an. Hvis murværket ellers er sundt og uden graverende skader, vil en vandskuring muligvis være den rette løsning.

Du opnår ikke den store isolerende effekt ved en vandskuring. Effekten af en vandskuring er primært kosmetisk, idet du får en flot og jævn facade, samtidig med at du kamuflerer grimme mursten og fuger. Og så kan en vandskuring yde en vis beskyttelse mod såvel murbier som elementernes rasen.

Hvornår er det nødvendigt med en armeringspudsning af facaden?

Hvis der er skader på murværket, og hvis du ønsker en mere slidstærk og modstandsdygtig facade, kan du med fordel vælge den procedure som kaldes armeringspudsning. Til en armeringspudsning anvendes mørtel samt et kraftigt armeringsnet af glasfiber, som virker forstærkende på pudslaget.

Med en armeringspudsning får du en smuk og ensartet facade. Samtidig tætnes husets ydervægge på effektiv vis, således at der ikke opstår nye skader.

Forud for en armeringspudsning gennemgås murværket minutiøst, og eventuelt eksisterende skader udbedres. Dette er din sikkerhed for, at der ikke senere hen opstår problemer med indtrængende fugt, som kan medføre eksempelvis skimmelsvamp i din bolig.

Hvordan foregår en armeringspudsning?

En armeringspudsning indledes som nævnt med en grundig gennemgang af husets facade samt udbedring af skader. Dernæst påføres en primer, som skal sikre, at mursten og fuge ikke suger al fugten ud af mørtelen.

Når det første lag puds er lagt, trykkes armeringsnettet ind i mørtelmassen. Overfladen glittes – dog ikke mere end at nettet kan ses.

Dernæst påføres efter et døgns tid et cirka to millimeter tykt lag mørtel, som bearbejdes med et pudsebræt indtil overfladen er glat og jævn. Endelig påføres slutpuds, som enten kan være neutral eller indfarvet.

Med en neutral slutpuds kan du efterfølgende male facaden på dit hus i netop den farve, du ønsker. I dette eksempel har husets ejere valgt en hvid slutpuds, som matcher flot til husets moderne stil.

Er armeringspuds noget for mig?

Uanset stilen på dit hus vil du kunne få glæde af en professionelt udført facaderenovering. Du kan altid tage kontakt til os for en saglig vurdering af din bolig behov for istandsættelse. Ring til os på telefon 50 50 63 74, eller send Murermester Mike Romvig en besked via kontaktformularen som du finder på denne side.