Reparation af tag

Murerfirmaet Romvig udfører reparation af tag til kundernes fulde tilfredshed

Reparation af tag

Murerfirmaet Romvig udfører alle former for reparation af tag

Som tiden går, bliver selv det dyreste og mest holdbare tag slidt ned. De danske vejrlig, som kan tælle regn og blæst, sne, hagl og frost, tærer hårdt på tagsten og tagplader.

Især vinterhalvåret er særdeles hårdt mod selv de stærkeste materialer, og sommerens skarpe sol kan også skade overfladebehandlingen på for eksempel tegl.

Hvis dit tag er meget gammelt, har du sikkert oplevet, at tagsten har løsnet sig. Der kan også let opstå utætheder, hvis tættematerialerne er tæret bort. Og hvis fugt og væde trænger ned til tagryg, grat eller valm, kan det forårsage skader på træet.

Vedligeholdelse af tag og udbedring af skader på tag

Hos Murerfirmaet Romvig kan vi tilbyde reparation af tag, uanset om det blot drejer sig om udskiftning af få tagsten eller tagplader, eller om du skal have hele taget lagt om.

Vi monterer gerne såvel tegl som rygsten, og forestår gerne fræsning af fuger i facaden på dit hus, eller i skorstene. Restaurerede fuger holder bedre – og hvis dit hus for eksempel har været under angreb af murbier, kan vi udbedre skaderne og sørge for, at fugerne forsegles. Dermed er de sikret mod yderligere angreb.

En vigtig del af tagets vedligeholdelse er reparation af valmer og grater. Murerfirmaet Romvig står gerne for oppudsning af tagryg, valmer og grater, således at disse er modstandsdygtige og ikke tæres bort af vind, vejr og skadedyr.

Facadearbejde – et væsentligt element i reparation af tag

Murerfirmaet Romvig udfører alle former for facadearbejde i forbindelse med reparation af tag. Er taget slidt, har facaden som regel også brug for en opdatering.

Som nævnt er det en god idé at få tilset fugerne i facaden med jævne mellemrum. En murstensvæg er udsat for vejr og vind på samme måde som taget og tagryggen er det. Og gennemslidte fuger er et svagt punkt for enhver konstruktion.

Hvis du ønsker, at fugerne i facaden skal fremstå smukke, og samtidig være sunde og stærke, kan det anbefales at få udført fræsning af fuger og eventuelt montering af nye fuger.

Tætning af tag med understrygning og overstrygning

Hvis dit tag består af tegl uden undertag – hvilket er tilfældet for mange ældre huse – skal mellemrummet mellem tagstenene tætnes med en såkaldt understrygning. Hvis dit tag ikke er understrøget, kan regn og fygesne blæse direkte ind i loftrummet, hvor fugt kan anrette store skader. Skader fra fugt kan være rigtig vanskelige at rette op på, især hvis det går ud over de bærende konstruktioner. Derfor gælder det om at sikre sig, at understrygningerne er intakte.

Samtidig skal tagstenene forsynes med en udvendig overstrygning. Dette er nødvendigt, hvis man vil forhindre vinden i at få fat i de enkelte tagsten, og flå dem ud af taget

Murerfirmaet Romvig hjælper dig gerne med at tætne dit tag med understrygninger samt sikre tagstenene med overstrygninger. Samtidig udfører vi inspektion af dit tags tilstand, så det kan vurderes, om der er brug for yderligere reparation af tag.

Ny tag eller reparation af tag?

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal have et helt nyt tag, eller om du skal reparere det gamle – evt. blot skifte noget af taget ud – bør du rådføre dig med en dygtig murer. Hos Murerfirmaet Romvig giver vi gerne et gratis og uforpligtende tilbud på såvel reparation af tag som total renovering af tag eller montering af helt nyt tag. Vi rådgiver også gerne om materialer. Hvis du for eksempel ønsker at skifte hele dit gamle eternit tag ud med et tag i ægte tegl – eventuelt glaseret – kan vi hjælpe dig med at finde ud af, hvilken type, det skal være. Vi kan også hjælpe dig med at vurdere, om både over- og undertag skal skiftes, eller om det nye tag skal lægges oven på det gamle. Og ønsker du et tag af fibercement, eller måske et ståltag – hvor undertag ikke er en nødvendighed – kan vi også forestå montering af et sådant.

Murerfirmaet Romvig er også gerne behjælpelig med såvel planlægning og udfærdigelse af arbejdstegninger, skulle du ønske at montere solceller eller tagvinduer i dit tag. Vi har mange års erfaring med opførelse og reparation af tag. Du er velkommen til at kontakte os på tlf. 50 50 63 74 med henblik på en indledende vurdering af dit tag.

Menu