Algebehandling

Har du lagt mærke til underlige pletter på fliserne i haven eller på terrassen – og er dit før så pæne tag spættet af mos lignende vækster? Så har dit hus med sikkerhed brug for algebehandling. De grimme og skæmmende pletter er nemlig som oftest forårsaget af alger. Og disse kan være umådeligt svære at få bugt med.

Hvad er alger?

Alger kan antage mange former. Der findes hen ved 30.000 forskellige arter, hvoraf nogle er mikro alger og andre er makro alger – det vi også kender som tang, og som lever i havet.

Mikro alger er en form for enkelt cellet organisme, som findes overalt i naturen. Som oftest vil alger på mure og sten findes i symbiose med svampe, hvor de to organismer tilsammen danner det der kaldes lav. Lav er utroligt levedygtigt og nøjsomt og kan således gro og sprede sig på steder som udgør ganske umulige leve forhold for planter, eksempelvis steder helt uden jord. Dette skyldes at lav udelukkende ernærer sig ved luft og fotosyntese, og således kan trække den fornødne energi ud af solens lys.

Kan jeg selv foretage algebehandling?

Den lav, du kan iagttage på dine solbeskinnede fliser, vil have en blomster lignende kontur, og ofte være hvid eller gullig i farven. Denne form for lav kaldes også for flisepest. Mange bolig ejere bryder sig ikke om dette udtryk, og forsøger derfor selv at fjerne lav, mos og alger fra flisernes overflade ved hjælp af en højtryksspuler.

Gør det selv fliserens med højtryksspuler kan dog ødelægge fliserne og gøre dem porøse i overfladen. Dette kan for det første bevirke at der hurtigt vil samle sig lav og alger på fliserne igen, for det andet medføre risiko for frost skader i dine fliser idet fugt lettere vil kunne trænge ind i denne. Det samme gør sig gældende for diverse former for tagbelægning – og her vil en sådan skade være utroligt kritisk for din boligs sundhed.

Derfor anbefales det at du får udført algebehandling af en dygtig og erfaren håndværker. Murerfirmaet Romvig tilbyder algebehandling af såvel fliser som af alle typer tag ved hjælp af højtryksspuling. Du kan altid kontakte murermester Mike Romvig på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk for et tilbud på algebehandling af dit tag eller af dine fliser.

Tagrens med algebehandling hos Murerfirmaet Romvig

Når du er træt af at se på de grimme pletter i dit tag, kan det være fristende at købe en højtryksspuler (eller leje en hos det nærmeste byggemarked) og blot gå i gang fra en ende af. Men her skal du være opmærksom på at algebehandling og tagrens ikke er nogen nem opgave.

Er der tale om et skråt tag skal du først og fremmest sørge for at du er sikret mod at falde de mange meter ned, skulle du miste balancen. Og så kan du faktisk risikere at komme til at udrette store skader på tagsten eller tagplader, hvis du har indstillet eller håndterer din højtryksspuler forkert.

Alger på en tagryg

Man kan tydeligt se forskel efter en effektiv algebehandling

I stedet bør du kontakte en dygtig håndværker som har mange års erfaring ud i tagrens og alt hvad der hører sig til. Hos Murerfirmaet Romvig vil du kunne få renset dit tage efter alle gældende forskrifter – med et smukt og holdbart resultat.

Murerfirmaet Romvig anvender udelukkende miljøvenlige og til formålet godkendte materialer i forbindelse med tagrens og algebehandling. De erfarne håndværkere har prøvet tagrens mange gange før og ved derfor præcis hvorledes apparaturet skal indstilles og håndteret. Og så får du et smukt tag, du kan have glæde af i mange år.

Kontakt murermester Mike Romvig på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk og hør mere om hvad Murerfirmaet Romvig kan gøre for dit tag.

Algebehandling af fliser med højtryksspuling

Er det fliserne i din havegang eller på din terrasse som plager dig med deres plettede overflade vil Murerfirmaet Romvig også kunne hjælpe. Murerfirmaet Romvig benytter sig af højtryksspuling når alger og lav skal fjernes fra fliserne, således at deres flotte og ensartede udtryk kan genskabes.

Før og efter fliserens med algebehandling

Flotte fliser efter algebehandling

Når du lader Murerfirmaet Romvig forestå fliserens med algebehandling af fliser kan du være sikker på at flisernes overflade forbliver intakt, og at flise belægningen er beskyttet imod såvel fremtidige alge angreb som imod ukrudt. Dette sikres ved hjælp af stenmel, som strøs ud over fliser og fuger efter selve rensningen af flisernes overflade. Stenmel virker ukrudts bekæmpende og opsuger samtidig den fugt, som kunne skade fliserne.

Uanset om det er dit tag, din indkørsel, din terrasse eller din havegang som trænger til en grundig og effektiv algebehandling, kan du være sikker på at Murerfirmaet Romvig løser opgaven til et rent tolvtal. Og så sørger Murerfirmaet Romvig selvfølgelig for at rydde pænt op når arbejdet er udført.

For yderligere information omkring algebehandling af tag eller fliser, kontakt murermester Mike Romvig på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk.

Menu