Facadeisolering

Murerfirmaet Romvig udfører udvendig facadeisolering af dit hus med tilskud

Hvis dit hjem skal være frit for træk og varmesvind, er det vigtigt, at isoleringen er i orden. Med grundig isolering af dit hus sparer du penge på din varmeregning, og undgår at skulle lide under de gener, træk og kulde giver. Mangelfuld eller ingen isolering giver øget risiko for fugtskader med skimmelsvamp og skader på murværk og træværk til følge – og dette kan hurtigt komme til at koste dig flere penge, end du ville skulle investere i ordentlig isolering.

Udvendig facadeisolering – når dit hus ikke kan isoleres indvendig

De fleste huse isoleres indvendigt – og især nyere bygninger er isoleret med de mest moderne materialer. Den mest kendte isoleringsmetode er den såkaldte hulmursisolering, hvor isoleringen er placeret i et hulrum mellem væggene i ydermuren. Men mange gamle huse har massive vægge, og derfor intet hulrum, som kan fyldes ud med flamingo (polystyren), Neopixels, papirisolering, hør, træfiber, halm er Perlite, som er blandt de nyere former for isolering. Og så kan det godt blive koldt op vinteren, samtidig med at risikoen for fugt stiger på grund af temperatur forskellene – ydermurene bliver til såkaldte ”kuldebroer” på grund af den manglende isolering som værn mod kulden i vintermånederne.

Er du i besiddelse af en ældre ejendom, hvor mulighederne for isolering af vægge er begrænsede, kan du få foretaget en facadeisolering i stedet. Det kan også være, at dit gasbeton hus ikke er nogen skønhedsåbenbaring i sig selv, og derfor ikke vil tage skade af en udvendig facaderenovering med efterfølgende oppudsning. Og så er en facadeisolering faktisk at foretrække frem for indvendig isolering, da sidstnævnte ofte er en omstændelig proces – og en facadeisolering er faktisk cirka 30% mere effektiv end en indvendig isolering.

Hvordan foregår en isoleringen?

Ved en facadeisolering pakkes bygningen ind i isolering udvendig fra. Vi anvender enten polystyren eller mineraluld, alt efter hvad vi vurderer vil egne sig bedst til netop dit hus. Moderne facadeisolering er som regel mellem 5 sm og 20 cm tyk, og fastgøres til husets facade ved hjælp af specielle former for lim og nagler. Dernæst sikres isoleringen med et armeringsnet, som er lagt i puds. Dette gøres for at styrke facaden – og alle kanter i isoleringen ved åbninger og hjørner forstærkes yderligere med metalbånd. Sluttelig pudses huset op med silicatpuds. Du kan evt. vælge en indfarvet version, hvis du ønsker en ny, frisk farve på dit hus.

Hvorfor skal jeg vælge facadeisolering?

Der er mange fordele ved facadeisolering. Ud over de mest indlysende økonomiske gevinster, som for eksempel en mindre varmeregning og mindre risiko for fugtskader, kan der nævnes følgende fordele:

  • Mindskning af støjgener. Bor du tæt på en befærdet vej, kan facadeisolering dæmpe de generende lyde. Dette vil dog samtidig kræve, at dine vinduer og døre også er ekstra isolerede mod støj.
  • Ingen indvendige forandringer. Udvendig facadeisolering vil ikke have indflydelse på din boligs indendørs areal. Til gengæld vil du vinde et vist antal kvadratmeter i ydre mål (BBR areal), hvilket faktisk i sig selv kan give huset en værdiforøgelse.
  • Og a pro pos værdiforøgelse, vil dit hus også være mere værd i isoleret tilstand, da det vil være miljøvenligt og energibesparende.
  • Flotte og jævne ydervægge, som fremstår glatte og ensartede.

Du kan samtidig opnå tilskud til facadeisolering af dit hus hos den lokale energileverandør. Murerfirmaet Romvig hjælper gerne med indberetningen. Det tilskud du opnår (som regel mellem 5.000,- kr. og 10.000,- kr.) modregnes så næste energiregning.

Facadeisolering er således en rigtig god måde at opnå en miljørigtigt og energibesparende bolig på, når man ikke har mulighed for at isolere på mere moderne vis. Og udgiften til facaderenovering tjener sig hurtigt hjem alene på besparelser på energi regningen. Samtidig bliver dit hus også fremtidssikret – eventuelle ansatser til fugt i ydermurene udbedres, og den udvendige facadeisolering beskytter imod nye. Om vinteren vil de isolerede ydermure fungere som varmedepoter, og om sommeren vil de beskytte imod overophedning af husets stuer.

Murerfirmaet Romvig har mange års erfaring med udvendig facadeisolering af huse af såvel ældre som yngre dato. Vi arbejder med respekt for husets arkitektur, og kommer gerne med anbefalinger i forbindelse med facadeisolering. Kontakt Murerfirmaet Romvig på telefon 50 50 63 74 eller på mail til Mike@murerfirmaetromvig.dk og fortæl om dine ønsker.

Menu