Fliserens

Sommertid er havetid – og har du en lækker terrasse skal de varme dage og lune, lyse aftener da selvfølgelig nydes der. Men hvis terrassen har stået vinteren og foråret over, kan den være blevet grimt og ujævn at se på. Og så er det på tide med en grundig fliserens.

Hvorfor kommer der pletter på mine fliser?

Måske har du undret dig over de hvide pletter på fliserne i haven eller på terrassen. Der bor jo ingen fugle lige oven over – og der er ingen der spytter tyggegummi ud på dine enemærker.

Faktisk består de hvide pletter hverken af fugleklatter eller af indtørret tyggegummi, selv om de ligner. Hvide pletter på fliser består som regel af lav.

Lav er en sammensætning af to forskellige organismer, nemlig svamp og alger, som lever sammen i symbiose. Algerne danner nærings stoffer ved hjælp af en proces som kaldes fotosyntese. Dette bevirker at langt de fleste lav arter kan leve og trives på steder hvor planter og andre organismer må give op – for eksempel på steder uden jord.

Da der blot er brug for solens lys samt CO2 i forbindelse med fotosyntese trives lav fint på din solbeskinnede terrasse hvor det kan suge næring fra sollyset hele dagen lang.

Før og efter grundig fliserens

Det er tydeligt at se forskellen på fliserne før og efter fliserens

Af samme grund er denne type lav også kendt som flisepest. Det kan være rigtig svært at slippe af med lav, når først flisernes overflade er angrebet. Selv om lav eller flisepest ikke på nogen måde ernærer sig ved fliserne er de alligevel fast indlejret i den ru struktur som udgør flisens overflade – især hvis denne er slidt, og imprægneringen i flisens skal dermed forsvundet.

Derfor har din terrasse, din havegang eller din indkørsel brug for en grundig omgang fliserens hvis du vil de hvide pletter til livs. Og en sådan kan du få hos Murerfirmaet Romvig.

Du kan altid kontakte Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig på telefon 50 50 63 74 og få et godt tilbud på fliserens.

Kan jeg selv udføre fliserens?

Måske tænker du at du sagtens selv kan rense dine fliser. Det er vel blot et spørgsmål om at købe, låne eller leje en højtryksspuler og så gå i gang fra en ende af. Men faktisk kan det på ingen måde anbefales at bruge denne fremgangsmåde, hvis du ikke er i besiddelse af det rette professionelle håndelag.

En højtryksspuler kan ødelægge flisernes overflade hvis trykket bliver for højt, og du bruger din højtryksspuler forkert. Så selv om du har succes med at fjerne mos, alger, lav og flisepest, vil den ru og porøse struktur i dine fliser blot gøre det endnu nemmere for disse mikro organismer at indlejre sig på ny. Og så er du faktisk lige vidt.

Hvordan foregår en professionel fliserens?

Fliserens med højtryksspuler

Murerfirmaet Romvig anvender højtryksspuler til flyserens

I stedet bør du benytte dig af en dygtig og professionel håndværker med ekspertise inden for fliserens. En murer, som har specialiseret sig inden for arbejdet med sten, vil have særligt stærke forudsætninger for at opnå et smukt og holdbart resultat.

Hos Murerfirmaet Romvig tilbydes fliserens i høj kvalitet med anvendelse af det mest moderne udstyr og særligt skånsomme materialer.

Fliserens med højtryksspuler ved professionel murer

Når du vælger at lade Murerfirmaet Romvig udføre fliserens vil du altid få tilbudt prøve rens af et mindre areal således at du tydeligt kan se forskellen.

Når I således er blevet enige om at det er en fliserens der skal til, vil de dygtige fliserensere fra Murerfirmaet Romvig indlede med en rensning af fliserne. Til dette formål benyttes professionelt højtryksspulings udstyr, som håndteres af en dygtig og erfaren håndværker. På den måde undgås det at flisernes belægning ødelægges som beskrevet oven for.

Du kan altid kontakte murermester Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig for et uforpligtende tilbud på rensning af fliserne i din havegang eller i din indkørsel, eller på din terrasse. Ring på telefon 50 50 63 74 og hør mere.

Tilføjelse af stenmel mellem fugerne

Efter selve rensningen, som efterlader dine fliser smukke og ensartede i overfladen, vil Murerfirmaet Romvig sørge for at der spredes såkaldt stenmel mellem fliserne.

Stenmel har en ukrudts hæmmende effekt og beskytter samtidig mod nye alge og lav angreb. Stenmelet giver ringe vækst betingelser for disse organismer idet sporer og andre efterladenskaber dræbes på effektiv vis. På den måde bliver din terrasse eller havegang smuk at se på – og din fliserens vil have den længste holdbarhed.

Afslutningsvis vil Murerfirmaet Romvig forestå kvalitets tjek, hvor I sammen gennemgår det færdige resultat. Dette for at sikre, at du er 100% tilfreds med din fliserens, og for at sikre at eventuelt snavs, som måtte være blevet påført husets facade eller vinduer bliver fjernet på behørig vis. Murerfirmaet Romvig sætter en ære i at aflevere et stykke vel udført arbejde hvad end det drejer sig om en murer opgave eller fliserens.

Som udgangspunkt koster en fliserens hos Murerfirmaet Romvig 35,- kr. eksklusive moms per kvadratmeter. Hvis du ønsker et gratis og uforpligtende tilbud på fliserens kan du altid kontakte murermester Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk

Menu