Tagrens

Alger på taget udgør et stort problem for husejere landet over – og derfor kan tagrens være relevant for dig. Er taget på dit hus lavet ud af betonsten, eternit, skifer, teglsten eller tagpap vil du med stor sandsynlighed kunne iagttage algevækst derpå.

Professionel tagrens gør en forskel

Det er tydeligt at se forskellen når taget er renset

Algerne har gode vækst betingelser i den porøse tegl belægning, og vil derfor sprede sig hurtigt når først de har fået fat. Du vil således kunne se algerne brede sig med tiden – og det er ikke noget kønt syn.

 

Samtidig er alger på taget med til at holde fugt fanget i tag materialet hvilket ikke er særligt befordrende for tagets holdbarhed. Derfor bør du med jævne mellemrum få foretaget en effektiv tagrens ved hvilken alger, lav og mos fjernes fra taget, således at dette atter kommer til at stå som nyt.

Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig står altid klar med et godt tilbud på en professionel tagrens på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk

 

Hvad er alger – og hvorfor bor de på mit tag?

Alger og lav er mikro organismer, som udmærker sig derved at de fint kan trives på steder hvor livs betingelserne ellers generelt er ret ringe. Således vil du ofte se lav og alger vokse på sten i brændende solskin, hvor planter ville give op.

Dette skyldes at alger og lav ernærer sig ved sollys igennem en proces som kaldes fotosyntese. Men selv om hverken alger eller lav æder af dit tag kan de godt forårsage skadelige effekter på dette. Som før nævnt kan alger og lav være med til at holde på fugtigheden i tagets materiale, hvilket over tid kan nedbryde dette.

Samtidig vil algernes rødder kunne arbejde sig ind til tagsten eller tagplader og her være medvirkende årsag til frostsprængninger, når vinteren sætter ind med fugt og lave temperaturer. Trænger fugt ind gennem dit tag risikerer du også fugt angreb og dertil relateret skimmelsvamp i din tagkonstruktion.
Og netop derfor er det vigtigt at få fjernet algerne hvis dit tag skal holde sig smukt og intakt.

Hvordan fjerner jeg de grimme alger?

Hvis du gerne vil algerne til livs er det en god idé at få fat på en dygtig og erfaren håndværker. Forsøger du dig selv med en tagrens vil du risikere at udrette skader på tagesten eller tagplader.

En højtryksspuler er måske nok nem at bruge, men den er også nem at bruge forkert. Den forkerte vinkel eller for højt et tryk kan betyde undergangen for tagbelægningen – og så skal denne måske skiftes. Det kan med andre ord ikke betale sig at spare når taget skal renses for alger og lav. Det kan nemlig hurtigt blive dyrt for dig at lege dør det selv mand i denne forbindelse.

En dygtig og erfaren fagperson med mange års erfaring inden for tagrens vil have de stærkeste forudsætninger for at løse denne opgave til et rent 12 tal. Hos Murerfirmaet Romvig kan du altid få et godt tilbud på tagerens med højtryksspuling, som efterlader dit tag smukt og frit for alger og andre vækster.

Du kan altid kontakte murermester Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig for mere information om tagrens på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk

Hvordan foregår en professionel tagrens?

Alger på en tagryg

Man kan tydeligt se forskel efter en effektiv algebehandling

Når du lader Murerfirmaet Romvig forestå din tagrens vil taget først blive behandlet med en algebehandling som dræber algernes rødder. Denne algebehandling skal have lov at sidde på tagets belægning i to uger, således at den kan nå at virke ordentligt. Du vil kunne følge processen i løbet af disse uger, idet algerne vil skifte farve fra grøn og til gul eller brun i takt med at rødderne dør.

Når taget er forbehandlet med dette algemiddel vil algerne således lettere kunne fjernes uden at den efterfølgende højtryksspuling ødelægger taget. Faktisk vil du ofte kunne iagttage at et regnskyl kan fjerne mange af algerne når de er behandlet med dette algemiddel – de sidder simpelt hen så løst at en middel til kraftig regnbyge kan skylle dem ned!

Efter et par uger er det så på tide at få spulet taget. Dette foregår ved hjælp af en professionel højtryksspuler, som bliver håndteret af en dygtig og erfaren fagperson. Således sikres en forsvarlig behandling af dit tag, som ikke vil blive ødelagt under tagrens proceduren.

Murerfirmaet Romvig forestår også efterfølgende rensning af tagrender så disse ikke tilstoppes som følge af din tagrens. Og skulle der være opstået tilsmudsning af husets facade eller ruder, eller af eventuelle fliser omkring huset, sørger Murerfirmaet Romvig selvfølgelig for at der bliver gjort pænt rent.

Murerfirmaet Romvig anvender udelukkende miljø venlige og til formålet godkendte produkter i forbindelse med algebehandling og tagrens. Samtidig sørger de dygtige fagfolk fra Murerfirmaet Romvig selvfølgelig for at opsamle al spildevand som måtte opstå ved algebehandling eller spuling, således at grundvandet ikke lider overlast.

Kontakt Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig og hør mere om tagrens på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk

Menu