Byggerådgivning

Byggerådgivning anbefales til dig som skal bygge, uanset om der er tale om en tilbygning (for eksempel en terrasse eller en carport) eller om du ønsker at opføre et helt hus. I det følgende kan du læse mere om hvorfor byggerådgivning anbefales i forbindelse med nybyggeri tilbygning eller ombygning.

Skal du bygge om eller til – eller står du for at skulle opføre et nyt byggeri på en ganske ny byggegrund? Så er det en god idé at rådføre dig med en uvildig byggerådgiver. Når du søger byggerådgivning er der forskellige aspekter du skal have klarlagt i forbindelse med byggeriet. Her kan du læse mere om de former for rådgivning du bør opsøge inden du kaster dig ud i dit byggeprojekt.

Juridisk byggerådgivning – en vigtig del af den professionelle rådgivning

Først og fremmest skal du have en juridisk afklaring på om du overhovedet må bygge der hvor du ønsker, i det omfang du ønsker.

I visse grundejer foreninger er der strenge krav til opførelse af eksempelvis tilbygninger og mindre byggerier så som for eksempel overdækkede terrasser. Der vil også som oftest være regler for hvorvidt du må bygge i højden og eventuelt tilføje en førstesal, en altan eller en karnap – og hvor højt din overbygning i så fald må rage op. Til rådgivning omkring det juridiske er det smart at alliere sig med en dygtig advokat som har speciale inden for dette område.

Du skal sikre dig at det er en autoriseret advokat som yder juridisk byggerådgivning. En sådan er nemlig omfattet af et særligt etisk regelsæt, der er aftalt mellem Advokatsamfundet og Forbrugerrådet. Og dette er din sikkerhed for nøgtern og uvildig rådgivning.

Finansiel byggerådgivning – du skal have råd til dit byggeri

Der ud over er der forhold som vedrører din økonomi. Til finansiel rådgivning bør du anvende din egen bank som kan hjælpe dig med at lægge et fornuftigt bygge budget ud fra de tilbud du har fået fra de individuelle leverandører af ydelser i forbindelse med bygge projektet.

Anvender du en virksomhed som tilbyder en fuld entreprise løsning vil denne beregning blive en del nemmere. Det er dog stadig en god idé at få banken til at hjælpe med at afklare økonomien i dit bygge projekt således at du ikke risikerer at slå bunden ud af budgettet undervejs.

Forsikringsmæssig rådgivning i forbindelse med bygge projekter

Det er selvfølgelig rigtig vigtigt at have diverse forsikringer i orden inden byggeriet går i gang. Du bør altid sikre dig at dine leverandører er i besiddelse af de lovpligtige forsikringer, og at de dækker i tilfælde af ulykker eller mangelfuldt udført arbejde.

Du bør tjekke dine egne forsikringer – for en sikkerheds skyld. Hvis du gennemfører en større renovering eller ombygning er det nemlig ikke sikkert at de gamle forsikringer gælder længere. Og så er det smart at tage kontakt til forsikrings selskabet så du kan få hjælp til at tegne nye forsikringer inden bygge projektet påbegyndes.

Byggeteknisk rådgivning til alle typer bygge projekter

Sidst, men ikke mindst, er det rigtig vigtigt at få de byggetekniske fagfolks ekspert vurdering af dit projekt. Uanset om du skal renovere et eksisterende hus og i den forbindelse skal ændre på dettes konstruktion, for eksempel fjerne en mur eller bygge til, eller om du skal have opført en helt ny bygning er en byggesagkyndig fagpersons vurdering essentiel.

En murer eller entreprenør kan på baggrund af en vurdering af eksempelvis jordbunds forholdene hjælpe med at beslutte om der skal støbes et fundament eller nedlægges pælefundering (pilotering).

Byggerådgivning ved Murerfirmaet Romvig

Hvis du har brug for byggerådgivning i Sønderjylland kan du med stor fordel kontakte Murerfirmaet Romvig. Hos Murerfirmaet Romvig har vi mange års erfaring inden for alle former for byggeri og kan, foruden diverse entreprise løsninger, tilbyde kvalificeret byggerådgivning for såvel private boligejere som for større offentlige bygherrer og private virksomheder.

Du kan altid kontakte Murermester Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig på telefon 50 50 63 74 eller email Mike@murerfirmaetromvig.dk

Menu