Ny skorsten

Du kan få hjælp til opsætning af ny skorsten hos Murerfirmaet Romvig

Ny skorsten
Murerfirmaet Romvig hjælper dig med opbygning af ny skorsten

En del af charmen ved gamle huse – for eksempel patricier villaer og muremester villaer – er de gamle levn fra en svunden tid. Varme fra kakkelovne, brændeovne, pejse og kaminer for eksempel for længst er blevet gjort overflødig af fjernvarme og elvarme. Alligevel vælger mange at beholde skorstenen på huset – også selv om de ikke benytter pejsen eller brændeovnen, og skorstenen således er overflødig.

Skorstenen var førhen en slags hædersmærke for et hus. I gamle dage var antallet af skorstene på en gård et mål for rigdom og status i samfundet. Nu om stunder er skorstenen for de flestes vedkommende et nostalgisk levn, lige som stråtag og synligt bindingsværk. Og flot ser den jo ud, som den knejser over husets tagryg!

Murede skorstene skal beskyttes

Fælles for de gamle skorstene er, at de er muret op samtidig med huset. Derfor skal skorstenens mursten og mørtel plejes og beskyttes på samme måde som husets øvrige murværk. Faktisk er skorstenen endnu mere udsat for vind og vejr, end resten af huset, i kraft af sin placering. Det er dog ikke alle som er opmærksomme herpå. Og hvis først murværket i en skorsten er smuldret, kan det føre til meget farlige situationer. Dette gælder både hvis du aktivt bruger din skorsten i forbindelse med indendørs fyring, eller hvis den blot er til pynt.

Hvis en aktiv skorsten revner, kan det føre til kulilteforgiftning. En revnet skorsten kan også udgøre en brandfare. Og en skorsten, hvis murværk er skrøbeligt som følge af smuldring, kan styrte sammen og ødelægge taget – eller i værste fald ramme mennesker eller dyr, som opholder sig i nærheden af huset. Derfor er reparation af skorsten en nødvendighed, hvis murværket smuldrer.

Beskadigede skorstene skal renoveres – eller erstattes af en ny skorsten

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at vedligeholde din skorsten, uanset om du bruger din pejs eller ej. Faktisk er en skorsten, som ikke bliver brugt, meget mere følsom over for fugt- og frostskader, end en aktiv skorsten. Dette skyldes, at skorstenen ikke varmes regelmæssigt op. Og skorstene, som anvendes i forbindelse med oliefyr, får typisk flere skader end skorstene, som anvendes til pejse eller brændeovne, da svovldioxid nedbryder fugerne i skorstenen.

Har du opdaget, at der er skader på fugerne i din skorsten, eller at murstenene skaller, er det vigtigt, at du tager affære med det samme. Og det er en rigtig god idé at få en professionel fagmand til at besigtige med henblik på reparation af skorsten.

Lad Murerfirmaet Romvig bygge en ny skorsten til dit hus – eller udføre reparation af skorsten

Opbygning af ny skorsten
En smukt muret ny skorsten, som passer til huset

Dette gælder også, hvis du ikke bruger din skorsten, og ønsker at afvikle eller afblænde den. En professionel murer vil kunne vurdere, om din skorsten er i en sådan stand, at den kan reddes, evt. ved nye fuger i skorsten – eller om det er bedst at skifte den ud med en ny skorsten.

Hvis din skorsten er så ødelagt, at den skal skiftes ud, kan du få monteret en ny skorsten. Dette kan foregå på en af to måder. Enten skal din ny skorsten mures op sten for sten, eller også skal du vælge en såkaldt modulskorsten eller en stålskorsten. Det er klart, at den murede skorsten koster mest, da den kræver flere arbejdstimer og dyrere materialer. Til gengæld får du et super holdbart og meget smukt resultat. En ny skorsten, opført i mursten, som i størrelse og farve passer til din murermester- eller patricier villa, er nu engang det kønneste.

Murerfirmaet Romvig kan hjælpe dig med at montere din ny skorsten, uanset om du vælger en modulskorsten, en stålskorsten eller en traditionel, opmuret skorsten. Vi har mange års erfaring med opmuring af ny skorsten, og vi kan hjælpe dig med at finde ud af, hvad den optimale løsning er for dig.

Vi kan tilbyde reparation af skorsten eller indendørs brændeovnsindsatser. Vi indsætter isolerende kerne om nødvendigt, og forestår gerne opmuring af ny skorstenspibe. I samråd med en skorstensfejer aftaler vi syn af skorsten. Og alt afhængig af opgavens karakter og omfang planlægger vi, hvor meget af arbejdet som skal udføres fra taget, loftet eller bunden af skorstenen.

Hvis du ønsker et gratis og uforpligtende tilbud på reparation af skorsten eller opførelse af helt ny skorsten, kan du kontakte os på telefon 50 50 63 74 eller mike@murerfirmaetromvig.dk