Renovering af hus i Fredericia

Selv de mest solide og velbyggede huse kan trænge til en renovering.

Mursten og fuger holder ikke evigt. På et vist tidspunkt vil skaderne i såvel murværk som sokkel være så graverende at det ikke er tilstrækkeligt blot at skifte enkelte sten ud, eller reparere fugerne i huset. Og så kan en total renovering af facaden være det der skal til for at bevare huset flot og funktionelt.

I det følgende kan du læse om hvorledes den smukke, gamle rødstensvilla fik nyt liv med en armeringspudsning.

Renovering af murstenshuse med armeringspudsning – flot og holdbart

Måske synes du at det er synd at dække de smukke mursten med puds eller mørtel. Men her skal du tænke på at dit hus ikke nødvendigvis bliver grimmere af den grund – snarere tvært imod.

Med en armeringspudsning får facaden ganske rigtigt et andet udtryk. Murværket bliver skjult under et ensartet lag af puds som har til formål dels at dække over diverse skønhedspletter, dels at tætne facaden og på den måde udbedre skaderne.

Huset i Fredericia blev sat flot i stand ved hjælp af armeringspudsning, under hensyntagen til – og med største respekt for – husets oprindelige arkitektur. Du kan på billederne se hvor nænsomt der er blevet taget hånd om facaden således at dens særkender og personlighed stadig skinner igennem det solide lag mørtel.

En facade renovering styrker husets sundhed

En facade renovering med armeringspuds er nemlig ikke udelukkende en kosmetisk procedure. Revner i murværk eller sokkel samt beskadigede fuger vil på effektiv vis blive tætnet. Dette forhindrer fugt i at trænge ind i murværket.

Fugt kan give anledning til forværring af allerede eksisterende skader i form af frost sprængninger. Har du fugt i væggene vil du kunne risikere at der dannes skimmelsvamp. Skimmelsvamp er årsag til mange dårligdomme, her under hovedpine og allergi hos børn.

Der ud over er skimmelsvamp nærmest umuligt at udrydde. Derfor gælder det om at forebygge angreb. Og dette kan du gøre ved en effektiv renovering af din facade.

Hvordan foregår renovering af husets facade?

Når du vælger at lade et professionelt murerfirma forestå facade renovering vil dette sandsynligvis foregå ved hjælp af en metode som kaldes armeringspudsning.

Ved en armeringspudsning anvendes et særligt armeringsnet som forstærker og stabiliserer det puds eller mørtel som bruges til formålet. Murerfirmaet Romvig anvender primært Alfix DuraPuds eller Weber 280 som giver de mest holdbare og slidstærke resultater.

Hvad er fordelene ved at anvende armeringspudsning?

Hvis du blot vælger at kalke eller måske tyndpudse huset får dette blot en overfladisk ansigtsløftning. Du risikerer at diverse revner og sprækker slår igennem – og så er du lige vidt.

Med en armeringspudsning får du ikke blot en kosmetisk renovering af facaden på dit hus. Du få også lappet diverse revner og sprækker i murværk eller sokkel. En armeringspudsning styrker facaden og beskytter på effektiv vis imod indtrængende fugt.

Dette er som nævnt en vigtig pointe i forhold til ikke blot murværkets bevarelse, men også husets generelle sundhed. Derfor er det en god idé at sikre husets facade med en gennemgribende armeringspudsning. Så kan huset nemlig holde sig flot og uden skader i mange år fremover.

Få et skarpt tilbud på facade renovering med armeringspuds

Hvis du også synes at huset i Fredericia er blevet rigtig flot efter renoveringen kan du altid tage kontakt til Murerfirmaet Romvig.

Vi kommer gerne ud og tager et kig på dit hus for at vurdere om det er en egnet kandidat til en armeringspudsning eller anden form for istandsættelse af facaden. Og så kan vi sammensætte et tilbud på facade renovering særligt tilrettet netop dit hus.

Ring til murermester Mike Romvig på telefon 50 50 63 74  📞 eller send en mail på mike@murerfirmaetromvig.dk. Så finder vi ud af noget!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu