Klinker i bryggers

Her på siden kan du se før, under og efter billeder af et gammelt bryggers som af Murerfirmaet Romvig er blevet renoveret med nye klinker. Kunden var træt af de gamle terrakotta klinker som godt nok var vældig populære i halvfjerdserne og i firserne men må siges at være temmelig uddaterede anno 2020.

Desuden bliver de færreste klinker og fliser kønnere af at have 25+ år på bagen. Og disse klinker trængte i den grad til en udskiftning.

Hvorfor lægge nye klinker i bryggerset?

Der kan være mange grunde til at modernisere gulvet i bryggerset. Det kan for eksempel være at du ønsker et gulvvarme net lagt ind. Dette kan kun lade sig gøre med ny gulv belægning. Og her vil det være oplagt at vælge klinker.

Bryggerset er det, der karakteriseres som et vådrum, og derfor vil et trægulv ikke være formålstjenligt. Klinker har den store fordel at de kan tåle støre temperatur forskelle samt spildte væsker. Derfor kan det anbefales med et klinkegulv i bryggerset hvor du som oftest vil have din vaskemaskine stående.

Samtidig vil der typisk løbe rør til VVS installationer under gulvet i bryggerset. Skulle der opstå en læk på et af disse rør vil det være relativt nemt at reparere gulvet igen efter at have fjernet en enkelt klinke for at reparere dette rør. Er dit gulv der imod belagt med træværk kan dette tage stor skade ved en læk idet fugt kan trænge ind i træet. Derfor kan det anbefales at beklæde bryggers gulvet med klinker.

Hvordan foregår lægning af nye klinker?

I visse tilfælde kan det godt være nødvendigt at bryde det gamle gulv op for at kunne lægge nye klinker. Men for den case som er beskrevet her på siden gælder det at klinkerne faktisk kunne lægges oven på de gamle – også uden at spærre for dørene til rummet og uden at skabe en graverende niveau forskel. Dette krævede en oprensning af de gamle fliser for at sikre at de nye kunne binde til underlaget.

Til formålet anvendtes en fleksibel og skridsikker klinke fra Italian, og selve arbejdet blev udført ved hjælp af det smarte nivellerings system som sikrer at klinkerne ligger i niveau og pænt på række. Og som det fremgår af billederne har Murerfirmaet Romvig gjort sig særligt umage med udskæring af klinkerne således at disse passer perfekt – helt ind i krogene og ud langs paneler og dørtrin!

Hvor lang tid tager det at lægge nye klinker?

Opgaven som beskrevet på denne side tog cirka fire arbejdsdage alt inklusive. Flise og klinke arbejde tager tid, hvis det skal gøres ordentligt og med et holdbart resultat. Og så skal du huske at give gulvet tid til at hærde inden du tager rummet i brug igen.

Hos Murerfirmaet Romvig er vi eksperter i lægning af klinker og fliser – i vådrum såvel som i resten af huset og udendørs. Murermester Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig kan kontaktes på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk hvis du ønsker yderligere information om lægning af nye klinker i din bolig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu