Vandskuring af hus og udskæring af hul til dør

Murerfirmaet Romvig udfører vandskuring af hus samt udskæring af huller i facaden til ekstra døre og vinduer.

På disse billeder ses resultatet af en vandskuring af et hus, tilhørende en kunde i Nyborg. Kunden ønskede en ekstra dør i facaden, og den hjalp vi ham med at skære ud til. Således kunne kunden få de ekstra skillevægge, som skulle til for at kunne bygge to børneværelser.

”Super ihærdigt og kvalitetsbevidst firma som højner godt håndværk og et stort “ knowhow”. Mike og hans makker Matthias har formået at udføre en stor opgave og samtidig har respekt for kundens ønsker.

“Vi tager ikke hjem før du er glad og tilfreds” citat: Murermester Mike Romvig

En varm anbefaling herfra!”

– Morten fra Nyborg

Vandskuring af hus i Nyborg

Murerfirmaet Romvig er altid glad for – og stolt af – de rosende ord fra vore tilfredse kunder. Kundernes glæde ved vores arbejde er den største anerkendelse, vi som håndværkere kan få. Når kunderne roser vores arbejde, bekræftes vi i, at faglig stolthed og håndværksmæssig integritet er super vigtigt, når det handler om at gøre et godt og solidt stykke arbejde.

Hvorfor vælge vandskuring af hus?

En vandskuring er en proces, hvor en opmuret facade pudses op og bliver ensartet og jævn at se på.

Vandskuring af hus vælges som regel fordi der er opstået skader i mursten eller fuger, eller fordi tidens tand har slidt på murene, så de er blevet grimme og triste i overfladen. Hvis skaderne er omfattende, for eksempel i tilfælde af, at flere mursten er gået i stykker, er de for det første ikke særligt kønne at se på, for det andet mere sårbare over for indtrængende fugt fra regnvand. Og dette kan sætte sig som fugtskader, og forårsage råd og skimmelsvamp i væggene samt frostsprængninger, som forværrer situationen yderligere. I så tilfælde kan en vandskuring af hus være en rigtig fornuftig løsning.

Hvad er fordelene ved vandskuring af hus?

Vandskuring er en pudsemetode, hvor den særlige vandskuringsmørtel påføres muren i et tyndt lag. Hernæst skures mørtelen i cirkelformede bevægelser med en mursten, som holdes våd, indtil mørtel laget er jævnt og ensartet. Til sidst i processen børstes det tynde lag mørtel med en kalkkost.

Med en vandskuring kan dit hus komme til at se rigtig flot og jævnt ud i overfladen. Vandskuring tilhører den kategori af pudse-metoder, som kaldes ”tyndpudsning”. Det vil sige, at det lag af puds, som dækker huset, er så tyndt, at man stadig kan ane murstenenes konturer under pudset. Dit hus bliver således ikke 100% glat, men får en flot og karakteristisk tekstur.

En af de vigtige fordele ved vandskuring af hus, er, at du kan vælge selv at male eller kalke dit hus, når pudset har haft en måned til at hærde, så dit hus får nøjagtig den farve, du ønsker dig. Der ud over beskytter mørtellaget til en vis grad imod yderligere skader på murværket. Det tynde lag mørtel gør det vanskeligt for murbier at komme ind og lave gange i fuger og mursten, og fugt trænger ikke så nemt ind, når de svage punkter er forseglet med mørtel.

Vandskuring af hus ved professionel murer

I princippet kan du godt selv foretage vandskuring af hus. Men det er et arbejde, til hvilket der skal afsættes megen tid og mange kræfter. En professionel murer med mange års erfaring kan opnå et langt flottere og mere ensartet resultat, end du selv kan – på kortere tid. Og hvis du samtidig skal have skåret hul til ekstra dør eller vindue, som kunden i eksemplet oven for, er det klart en fordel at alliere sig med en fagmand.

En anden fordel ved at kontakte Murerfirmaet Romvig, når du skal have foretaget vandskuring af hus, er, at vi har mange års erfaring i at vurdere skader på murværk. Derfor vil vi kunne se, om der skal yderligere reparationer af murværket til, førend vi påbegynder vandskuring af hus.

Hvis alvorlige skader – for eksempel sætningsrevner i udvikling – ikke stoppes og udbedres, vil de slå igennem mørtellaget og skabe synlige sprækker. Det samme gælder defekte fuger og flækkede mursten.

Giv os et ring på telefon 50 50 63 74 eller send os en mail på Mike@murerfirmaetromvig.dk, og fortæl os om dine ønsker til vandskuring af hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu