Facaderenovering med armeringspudsning i Vejen

Her på siden kan du se det flotte resultat af en armeringspudsning, udført på et standard etplans hus i Vejen. Det lille hus er et anneks til selve hovedhuset, og fremstod forud for renoveringen i en skarp, rødkalket farve.

Kunden ønskede det bedste udgangspunkt for selv at kunne male tilbygningen i en farve efter eget valg. Derfor er denne facaderenovering udført med slutpuds i en neutral grå farve, med en glat og ensartet overflade – klar til maling.

Hvorfor vælge en armeringspudsning?

Der kan være mange gode grunde til at vælge en armeringspudsning frem for en almindelig pudsning eller en tyndpudsning – også kaldet en vandskuring – af ydermurene. Det er tilrådeligt, at man i forbindelse med renovering af husets facade får en professionel murer med på råd. En dygtig fagperson vil kunne foretage en saglig vurdering af murværkets tilstand, og på baggrund heraf anbefale den mest optimale metode til renovering af husets facade.

Hvis murværket er slidt og bærer præg af tidens tand, kan det være en god idé at overveje en særlig behandling som for eksempel en armeringspuds. Med en armeringspuds får murværket, foruden en flot og ensartet overflade, ekstra forstærkning og beskyttelse mod vind og vejr.

Dette kan være nødvendigt – især hvis murstenene har en tendens til at skalle, og fugen er begyndt at smuldre. Selv det mest solidt opførte hus vil med tiden begynde at forfalde. Og med en armeringspudsning kan du foregribe begivenhedernes gang.

En anden god grund til at vælge en armeringspudsning er, at du i forbindelse hermed kan tilvælge en efterisolering af facaden. Dette kan være nødvendigt såfremt ydervæggene i dit hus eller er udrustet med hulrum, som muliggør en hulmursisolering. Med en efterisolering af facaden sikrer du såvel et flot finish som effektiv isolering, hvilket giver et bedre indeklima og kan spare dig for mange penge på din energiregning fremover.

Praktisk udførelse af armeringspuds

Armeringspudsning, eller netpuds, som proceduren også kaldes, bør kun udføres på en overflade som er ren og fri for kalk eller maling. Derfor påbegynder vi altid processen med en grundig afrensning af husets facade.

Samtidig sørger vi selvfølgelig for at eventuelle skader i murværket udbedres. Dette for at undgå indkapsling af fugt, hvilket på længere sigt kan føre til endnu større skader i form af eksempelvis frostsprængninger. Er fugen ødelagt af murbier, sørger vi for at tætne den. Og skulle murværket være så ujævnt i overfladen, at det vil være vanskeligt at få mørtelen til at binde ordentligt, foretager vi en sandblæsning.

Påførelse af mørtel

Næste trin er at vælge den rette mørtel. Til en armeringspuds kan man for eksempel vælge en god all round hæftemørtel så som for eksempel Weber Multi 280, eller den populære Alfix DuraPuds.

Førend mørtlen påføres, forberedes murværket med primer. Primeren har til formål at sikre at det porøse murværk ikke opsuger fugten fra mørtelen, så den smuldrer. Samtidig vil man med en god primer optimere forholdene for mørtelens binding til overfladen.

Det første og andet lag puds påføres i en samlet tykkelse på omtrent en centimeter. Det særlige armeringsnet i glasfiber, som skal forstærke pudslaget, trykkes let ind i mørtelen mens denne stadig er våd. Det er vigtigt, at der er et overlap på mindst ti centimeter, for den optimale forstærkning.

Til husets hjørner anvendes hjørneprofiler, ligeledes i glasfiber. Disse har til formål at beskytte husets hjørner mod elementernes rasen, som kan forårsage smuldring og afrunding. Armeringsnet hjørneprofiler sikrer at husets hjørner kommer til at stå skarpt i mange år fremover. Åbninger og vinduesfalser kan også forstærkes ved hjælp af ekstra stykker af armeringsnet.

Overfladen glittes let ved hjælp af en glittebræt – dog ikke mere, end at nettet tydeligt kan ses under mørtel laget. Nu skal mørtelen have lov at tørre i et døgns tid inden næste lag påføres. Dette skal dække nettet 100%, og fremstå helt glat og ensartet i overfladen.

Indfarvet slutpuds eller maling?

Efter endnu et døgn kan det endelige lag slutpuds påføres. I dette tilfælde har ejer valgt en neutral grå slutpuds, som kan males i den eller de farver, ejeren ønsker. Du har dog også mulighed for at vælge en indfarvet slutpuds, og dermed spare malerarbejdet.

Ønsker du selv at male ydervæggene, er det vigtigt at du anvender en diffusionsåben maling. På den måde undgår du at indkapsle fugt i pudset, da væggen stadig vil kunne ånde gennem malingen.

Er facaderenovering med armeringspuds noget for mig?

Hvis du har en mistanke om, at ydermurene på dit hus er i forfald, kan det være en god idé at overveje en armeringspudsning. Med en armeringspudsning kan du styrke husets vægge, opnå en højere grad af isolering, og samtidig forøge husets værdi på ejendomsmarkedet.

Hos Murerfirmaet Romvig er vi specialister i alle former for facaderenovering, her under armeringspudsning. Vi hjælper dig gerne med en vurdering af din boligs facade samt rådgivning angående valg af facaderenovering.

Kontakt os i dag på telefon 50 50 63 74 eller send Murermester Mike Romvig en meddelelse via denne side. Vi glæder os til at høre fra dig!