Renovering af hus i Søgård

Renovering af hus med armeringspudsning

På billederne her på siden ses resultatet af renovering af hus ved hjælp af den metode som kaldes armeringspudsning.

Huset er oprindeligt opført i en type mursten som kaldes for kalksandsten – eller Synopal sten efter det firma som fremstillede dem. Denne type mursten eller facade sten var især populære i 70’erne på grund af den moderne hvidlige eller hvidligt grå farve. Der lyse sten gav, sammen med mørkt træværk, en meget markant arkitektur som ofte ses i funkis inspirerede villaer og parcel huse.

Kalksandsten er fremstillet ved en proces hvor der anvendes cirka ti gange så meget sand som kalk i brændingen. Dette forhold gør denne type mursten meget porøse, og derfor vil de være mere modtagelige over for indtrængende fugt fra regnvand og lignende. Dette kan medføre fare for frostsprængninger eller erosion af de porøse sten – eller, i værste fald, forekomst af skimmelsvamp som kan ødelægge såvel murværk som træværk i husets konstruktion.

Med tiden vil kalksandsten smuldre og desuden blive kedelige i overfladen. Der kan opstå alge vækst hvilket kan friste husejere til at forsøge sig med højtryksspuling af facaden. Dette er dog et stort no go idet man derved risikerer at ødelægge murstenenes skaller samtidig med at fugerne vaskes ud. Og så kan det være nødvendigt at udføre en fuld facade renovering.

Facade renovering med armeringspudsning

Dette hus havde flere dårlige sten i murværket og var derfor en oplagt kandidat til facade renovering eller facade puds. Da Murerfirmaet Romvig har speciale inden for pudsning med armeringsnet var det denne metode som blev valgt.

Puds er en form for mørtel som er særligt fremstillet til at påføre ydersiden af et hus med det formål at styrke murværket og give et flot og ensartet finish. Til formålet anvendte Murerfirmaet Romvig et solidt armeringsnet samt produktet Skalflex hæftemørtel. Med armeringsnet er man sikret at pudset bliver hvor det skal og dermed tjener sit formål: At dække de grimme mursten og de ødelagte fuger og sørge for at facaden er tæt.

Hvad indebærer en facaderenovering?

En god facaderenovering indeholder som regel meget andet og mere end blot påføring af puds eller beton. I dette tilfælde var det også nødvendigt at renovere en del af soklen og murværket som desværre udviste tegn på sætnings skader.

Denne type skader kan man ikke blot plastre over med puds eller beton og så håbe på det bedste. Det er vigtigt at sætnings skader udbedres forud for selve renoveringen. Samtidig forestod Murerfirmaet Romvig fjernelse af mindre læmure således at hele husets facade blev åbnet. Dette muliggjorde en fuldstændig renovering af hele facaden.

Hvor lang tid tager det at renovere en facade?

Hvis en facaderenovering skal være både grundig, effektiv og langtids holdbar skal der bruges tid på at gøre arbejdet ordentligt. Der ud over skal vejret være til det – ellers vil resultatet sjældent blive som ønsket. En facaderenovering i denne størrelses orden vil typisk strække sig over 4 – 6 uger alt afhængig af vejret.

Når du lader Murerfirmaet Romvig forestå din facaderenovering kan du være sikker på et smukt og holdbart resultat. Med en armeringspudsning efterfulgt af maling kan du bevare det attraktive lyse look fra kalksandsten og samtidig undgå erodering af din facade.

Du kan altid kontakte murermester Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk og forhøre dig om dine muligheder for en facaderenovering af dit hus.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu