Renovering af skorsten

På denne side kan du se billeder af en skorsten som er blevet renoveret.

Skorstenen er i kraft af sin placering et meget udsat stykke murværk som hver dag er udsat for solstråler samt vejr og vind. Det er nemt at overse skorstenen under et facaderenoverings projekt idet den er placeret oppe på taget og – for mange skorstenes vedkommende – slet ikke i brug.

Det er dog meget vigtigt at en skorsten renoveres når den bliver slidt, da den ellers hurtigt kan blive til fare for omgivelserne i forbindelse med nedstyrtning. Skorstenen på disse billeder var nærmest helt cylindrisk i sin udformning fordi diverse vejrlig igennem årene havde ”slebet den i facon”.

Derfor var det meget vigtigt at skorstenen blev renoveret lige nu og her. Faktisk var en nedrivning af skorstenen meget tæt på – men det lykkedes efter ihærdig indsats at redde den eksisterende skorsten.

Hvordan renoverer man en skorsten?

Skorstenen på disse billeder blev renoveret ved hjælp den metode som kaldes armeringspudsning. Armeringspudsning anvendes i tilfælde hvor det eksisterende murværk er blevet så slidt at det er gået hen og blevet skørt og skrøbeligt. Ved armeringspudsning anvendes et såkaldt armeringsnet som holder pudset på plads. Armeringspudsning kan anvendes på hele facader eller – som i dette tilfælde – på en slidt og beskadiget skorsten.

Ved armeringspudsning lægges et såkaldt armeringsnet ud over emnet. Et armeringsnet er som regel fremstillet i glasfiber, et stærkt og holdbart materiale, som hjælper med at holde pudset på plads. Armeringsnet kan anvendes sammen med panser net, som yderligere forstærkning til dette, og kan bruges i forbindelse med armeringspudsning, sokkelpuds og facadeisolering. Og altså, som i dette tilfælde, som forstærkende lag ved oppudsning af skorstenen.

Hvad indebærer renovering af skorsten?

Denne skorsten var faktisk så slemt medtaget at det var nødvendigt med en armeringspudsning. Ellers havde det eneste reelle alternativ været at rive skorstenen ned. Hvis ikke skorstenen havde stået så længe uden at have modtaget den rette vedligeholdelse kunne renoveringen måske have været klaret med nye fuger i skorstenen, og en reparation af de enkelte mursten eller skaller.

Da skorstenen som nævnt er et af de mere udsatte dele på et hus er det meget vigtigt at man er ekstra opmærksom på skorstenens tilstand og beskaffenhed. Der er jo ingen der gider at få en skorsten i hovedet fordi den er faldet fra hinanden.

Hvor lang tid tager det at renovere en skorsten?

Det behøver ikke at tage særligt lang tid at renovere en skorsten – men vejret skal helst være til det. I dette tilfælde tog det et par dage alt inklusive. Efter at skorstenen var blevet sat flot i stand og var blevet malet fik boligen desuden et helt nyt tag som erstatning for det gamle stråtag.

Murerfirmaet Romvig stiller gerne sin arbejdskraft og ekspertise til rådighed i forbindelse med renovering af skorstenen på dit hus. Tag kontakt til murermester Mike Romvig fra Murerfirmaet Romvig på telefon 50 50 63 74 eller email mike@murerfirmaetromvig.dk og få et godt tilbud på skorstens renovering.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Fill out this field
Fill out this field
Indtast venligst en gyldig e-mailadresse.
You need to agree with the terms to proceed

Menu